zatvori
KulturaUmjetnost fotografije

Otvorena prva ovogodišnja izložba fotografija iz ciklusa Foto BiH

Otvorena prva ovogodišnja izložba fotografija iz ciklusa Foto BiH
Otvorena prva ovogodišnja izložba fotografija iz ciklusa Foto BiH

U Gračanici je u organizaciji Foto kluba Gračanica i bosanskog kulturnog centra otvorena prva ovogodišnja izložba fotografija iz ciklusa Foto BiH – prezentacije autora umjetničkih fotografa iz BiH.

Autor: Parametar.com

U prisustvu priličnog broja ljubitelja fotografije iz Gračanice ali i iz drugih foto klubova iz BiH izložbu je otvorio Ozren Božanovic, predsjednik AUFBiH.

O samoj organizaciji izložbe govorio je Hasan Puškar, predsjednik gračanickog kluba koji je prisutnim autorima podijelio diplome za najbolje fotografije. Prvu nagradu u kolo tehnici dobio je Hasan Puškar, drugu Mirsad Mujanović iz Travnika te treću Nermin Smajić iz Zenice.

Pohvale u kolor tehnici dobili su Inga Cvijanović iz Doboja, Krešo Sekulić iz Banja Luke i Dušan Vuković iz Trebinja. U crno bijeloj tehnici (monohrom) prva nagrada pripala je Dejanu Milosavljeviću iz Doboja, druga Biljani Latinović iz Banja Luke, te treća Leonu Bijelicu takođe iz Banja Luke.

Pohvaljene su fotografije banjalučana Leona Bijelica i Nemanje Bjelogrlica, te Samira Zahirovića iz Tuzle.

Izvor: AUFBIH

Tagovi: AUFBiHBosanski kulturni centardigitalna fotografijaFoto BiHFoto klub GračanicafotografijaGračanicaHasan Puškarkolor tehnikamonohromSamir Zahirovićtuzla

Ostavite komentar