Politika Privatnosti

Web stranica Parametar.com priznaje i cijeni Vaše pravo na privatnost te se obavezuje na čuvanje i sigurnost informacija koje putem web stranice podijelite sa nama.

Parametar.com ima pravo u bilo koje vrijeme izmijeniti politiku privatnosti bez obavještenja. Bilo kakva izmjena će biti aktuelna odmah nakon postavljanja.

Na Parametru, koji je dostupan na https://parametar.com, jedan od naših glavnih prioriteta je i politika privatnosti naših posjetitelja. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži tipove informacija koje se prikupljaju i evidentiraju od strane Parametra i kako ga koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili želite više informacija o našoj politici privatnosti, ne ustručavajte se da nas kontaktirate putem e-mail adrese na [email protected]

Log datoteke

Parametar slijedi standardnu ​​proceduru korištenja log datoteka. Sve web stranice rade ovo i ovo je dio analitičkog izvještaja hosting usluga. Informacije koje se prikupljaju uključuju adresu internet protokola (IP), tip preglednika, davatelja internetskih usluga (ISP), datum i vrijeme, stranice za upućivanje / izlazak, a možda i broj klikova. Oni nisu povezani sa bilo kojom informacijom koja se može identifikovati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje sajta, praćenje kretanja korisnika na web-lokaciji i prikupljanje demografskih informacija.

Kolačići

Kao i svaka druga web stranica, Parametar koristi ‘cookies’. Ovi kolačići se koriste za pohranjivanje informacija, uključujući postavke posjetitelja i stranica na web-lokaciji koje je posjetitelj posjetio . Informacije se koriste za optimiziranje korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja web stranice na osnovu vrste preglednika posjetitelja i / ili drugih informacija.

Google kolačići (cookies)

Google je jedina treća strana na našem sajtu. On takođe koristi kolačiće, poznate kao DART kolačići, za prikazivanje oglasa posetiocima našeg sajta na osnovu njihove posete www.site.com i drugih sajtova na internetu. Međutim, posjetitelji mogu odbiti korištenje DART kolačića posjetom Googleovom pravilniku o privatnosti za Google oglas i sadržajnu mrežu na sljedećem URL-u – https://policies.google.com/technologies/ads. Također za praćenje statistike i analitički prikaz o posjećenosti naše web stranice i vašim potrebama da bi poboljšali naš rad koristimo Google Analytics alat dostupan na slijedećem linku https://analytics.google.com/analytics/web/.

Oglasi i kolačići

Oglasni serveri trećih strana ili oglasne mreže koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili web-signali koji se koriste u njihovim oglasima i vezama koje se pojavljuju na Parametru, koje se šalju direktno u preglednik korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Te se tehnologije koriste za mjerenje efektivnosti njihovih reklamnih kampanja i / ili za personalizaciju sadržaja oglašavanja koje vidite na web-lokacijama koje posjećujete.

Imajte na umu da Parametar nema pristup ili kontrolu nad tim kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana.

Pravila o privatnosti treće strane

Politika privatnosti Parametara ne odnosi se na druge oglašivače ili web-lokacije. Stoga, savetujemo vam da posjetite i pročitate odgovarajuću politiku privatnosti ovih poslužitelja oglasa trećih strana za detaljnije informacije. Može uključivati ​​njihove prakse i uputstva o tome kako se odreći određenih opcija.

Možete izabrati da onemogućite kolačiće preko vaših pojedinačnih opcija preglednika. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima sa specifičnim web pretraživačima, možete ih pronaći na odgovarajućim web-lokacijama pretraživača.

Informacije o djeci

Naš drugi prioritet je dodavanje zaštite za djecu dok koristite internet. Ohrabrujemo roditelje i staratelje da posmatraju, učestvuju i / ili nadgledaju aktivnosti djece na internetu.

Parametar ne prikuplja svjesno bilo koju osobnu identifikacijsku informaciju od djece mlađe od 18 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo ovu vrstu informacija na našoj web stranici u vidu komentara ili putem kontakt forme, preporučujemo vam da nas odmah kontaktirate i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da odmah uklonimo takve informacije iz naše evidencije.

Pravila o privatnosti na mreži

Ova Politika privatnosti odnosi se samo na naše online aktivnosti i važi za posjetitelje naše web stranice s obzirom na informacije koje dijele i / ili prikupljaju na Parametru. Ova politika se ne može primijeniti na bilo koju informaciju prikupljenu izvan mreže ili putem drugih kanala osim ove web-lokacije.

Vaša saglasnost

Koristeći našu web stranicu, ovim pristajete na našu Politiku privatnosti i pristajete na njene Uvjete i odredbe.