zatvori
Pepe Guardiola
Pepe Guardiola

Manchester City ni ove sezone neće uspjeti da osvoji trofej Lige prvaka kojeg bogati vlasnici silno žele.

Iako je od dolaska na klupu Građana potrošio više od milijardu eura na pojačanja, Pep Guardiola za sada ne uspijeva odvesti Građane barem do finala, a navijači ovog tima postaju već nestrpljivi.

Sinoć su nakon ispadanja od Tottenhama pojedini tražili i odlazak Pepa sa klupe Cityja, što svakako nije isključeno na kraju ove sezone.

Nakon utakmice sa Spursima katalonski stručnjak je govorio o svojoj budućnosti i bio je posve jasan da ima namjeru ostati do 2020. godine, kada ističe njegov ugovor sa engleskim prvakom.

“Imam ugovor na još dvije sezone. Planiram da ostanem ovdje, izuzev ako ne dobijem otkaz”, rekao je Guardiola.

Španac očekivano želi da ostane na klupi, ali su Englezi sigurni da će Pep imati samo još jednu šansu. Navodno je spreman sam otići ako ne uspije osvojiti titulu naredne sezone, jer ogromni troškovi se jednostavno moraju na neki način vratiti.

Bogate vlasnike Cityja više ne zanima Premier liga. Silno žele trofej Lige prvaka, ali se neke stvari jednostavno ne mogu kupiti novcem. City i PSG su dokaz tome.

Guardiola: Okrutno je, ali moramo to prihvatiti

Španski stručnjak je nakon utakmice istakao kako mu je veoma teško, ali da se poraz mora prihvatiti.

“Da, teško je. Ovo je okrutno, ali moramo to da prihvatimo. Bila je to dobra utakmica za sve. U drugom poluvremenu smo sve pokušali, postigli smo golove koji su nam bili potrebni, ali čestitam Tottenhamu i želim im sve najbolje u polufinalu”, kazao je Guardiola.

Ako ništa, ponio se kao pravi džentlmen i na kraju čestitao Tottenhamu iako je po prikazanom vjerovatno njegov tim daleko više zaslužio to polufinale.

“Tako sam ponosan, posebno na reakciju navijača. Nikada nisam vidio stadion kao danas. Tužni smo svi, ali nogomet je nepredvidiv i nažalost nismo prošli dalje”, dodao je Pep.

Izvor: SportSport


Tagovi: liga prvakamanchester cityPepe GuardiolaTottenham

Ostavite komentar