Raport: Solak potvrdio kafansku avanturu

KATEGORIJA:

U jednom sarajevskom lokalu sinoć je održan “party” kojem je, sudeći prema fotografijama koje smo dobili, prisustvovao i načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak.

Iako smo kontaktirali Fahrudina Solaka i slali mu SMS poruke u kojima smo ga direktno pitali da li je bio na derneku, nije nam odgovarao. Međutim, oglasio se preko “Avaza”:

“Nije tačno da sam bio navečer. Bio sam u tom lokalu preko dana, dok su ljudi renovirali. Slučajno sam se zadesio tu i nije bilo nikakvog derneka. To su gluposti”, tvrdi Solak.

Solak ne postuje mjere

Dakle, Solak nam svima poručuje da ne vjerujemo svojim očima, nego njemu. Ali mu se mora odati priznanje za pokušaj izvlačenja iz kompromitirajuće situacije u kojoj se našao, piše online portal Raport.

Solak, međutim, ne odgovara šta je radio i “po danu” kafani, jer kafane ne bi smjele ni po danu raditi!? Da li je Solak pomagao u renoviranju. S obzirom da je mašinski inžinjer možda je i mogao pomoći. Također, Solak se bavio i organizacijom koncerata, pa je možda mogao pomoći u postavljanju rasvjete ili razglasa!?

U međuvremenu redakciji Raporta javili su se brojni čitaoci i vlasnici ugostiteljskih objekata revoltirani primjerom koji nam pokazuje šef Federalnog štaba, ali i nepoštivanjem mjera koje moraju biti za sve iste.

Prema informacijama koje smo dobili radi se o kafiću na Čengić Vili koji se zaista renovira i u kojem se “pod ključem” noćima sjedi i zabavlja. Solak i vlasnik kafića su dobri prijatelji, veže ih ljubav prema adrenalinskim sportovima, ali očito i prema muzici.

Dakle, šef federalnog štaba civilne zaštite, ne negira da je bio u kafiću, što je ključna informacija. Ali kaže da je bio “po danu”.

Nadalje. Pogledajte video iz kafića “koji se renovira”. Grupa mladića svirala je uživo za svoje prijatelje na društvenim mrežama, Snimak je nakon objave našeg teksta naravno sklonjen. Međutim, snimili smo ga, navode iz Raporta.

Dalje, pogledajte pozadinu i osvjetljenje iza mladića koji nastupaju i iza Fahrudina Solaka! Kako to da je enterijer isti dok se renovira i dok se derneči?

Sljedeće, kako su se mladići našli u objektu koji je prema mjerama zabrane morao biti zatvoren. Radovi su dozvoljeni po danu. Kako su uzašli i izašli u kafić, s obzirom na to da je svirka javno zakazana na mrežama u 20.15, ali je kasnila, što i oni sami kažu u videu, u vrijeme policijskog sata. A Raport donosi i fotografiju najave svirke.

Ukoliko nam se Solak javi, postavit ćemo mu ova pitanja.

A, u međuvremenu nam se javio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo. Kaže da će policija ispitati navode te podsjeća da su kazne za kršenje mjera zabrane 500 KM, piše Raport.

IZVOR:Raport.ba

Posljednje

Zvizdić u Mostaru: Potreban pravičan pristup prema bolnicama

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić boravi u posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK). Seriju sastanaka započeo je...

Mediji sve više prestaju pratiti Krizni štab HNK

Mediji su izloženi velikom pritisku javnosti jer javnost traži brojne odgovore na brojna pitanja koja se, kad se postave, preskoče, izokrenu...

Borenović: Dodik umislio da može da bude političar, ekonomista i ljekar

Građani Republike Srpske istinski su heroji jer su u proteklih mjesec dana morali sami svojom disciplinom, odgovornošću i hrabrošću da nadomijeste...

Raport: Solak potvrdio kafansku avanturu

U jednom sarajevskom lokalu sinoć je održan “party” kojem je, sudeći prema fotografijama koje smo dobili, prisustvovao i načelnik Federalnog štaba civilne...

Zenica i Sarajevo: Osobe smještene u karantinu štrajkuju glađu

Grupa građana koji su po povratku u Bosnu i Hercegovinu smješteni u karantin u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu od jutros...

Ne propustite pročitati

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime